A süteménykészítés művészete
Az édességkészítés nem pusztán a megfelelő arányban kiválasztott hozzávalók összekeveréséről szól; sokkal több ennél. Kreatív folyamat, melynek
során a cukrász egy kicsit mindig saját magából is ad: minden egyes új ízvilág, egy-egy különleges fűszerkombináció tükrözi elkészítőjének lelki világát, belső kreatív fantáziáját, vagy éppen aznapi
hangulatát. Az ötletek mindenkinél más-más impulzusok hatására születnek: Karl Harrer, a Harrer Csokoládéműhely tulajdonosa és vezető cukrásza leginkább a természetben, sportolás közben találja meg
az alkotáshoz szükséges inspirációt.
„A futás óriási feltöltődést jelent számomra. A hosszútávfutás, amit én is gyakorlok, egy különlegesen nagy kitartást igénylő és megterhelő sportág.
A huszadik kilométert is elhagyva az ember agya teljesen más dimenzióba kapcsol át. Míg a test szinte a végletekig kimerül, érdekes módon ez egy olyan szellemi állapotot idéz elő, melyben ötletek
születnek.
A legtöbb új ötlet általában ilyenkor születik meg a fejemben.”
Az elképzelések aztán lassan formát öltenek, és rengeteg kísérletezés után ismét elkészül egy újabb
Harrer édességkompozíció.
De milyen is a Harrer édesség valójában? Édes – de nem tömény. Pikáns – de nem extravagáns. Sokszínű és változatos. De mindenképpen nagyon szerethető!