Bejelentkezés   Regisztráció Kosár (0Termék, 0Ft)

A süteménykészítés művészete

Az édességkészítés nem pusztán a megfelelő arányban kiválasztott hozzávalók összekeveréséről szól; sokkal több ennél. Kreatív folyamat, melynek során a cukrász egy kicsit mindig saját magából is ad: minden egyes új ízvilág, egy-egy különleges fűszerkombináció tükrözi elkészítőjének lelki világát, belső kreatív fantáziáját, vagy éppen aznapi hangulatát. Az ötletek mindenkinél más-más impulzusok hatására születnek: Karl Harrer, a Harrer Csokoládéműhely tulajdonosa és vezető cukrásza leginkább a természetben, sportolás közben találja meg az alkotáshoz szükséges inspirációt.

„A futás óriási feltöltődést jelent számomra. A hosszútávfutás, amit én is gyakorlok, egy különlegesen nagy kitartást igénylő és megterhelő sportág. A huszadik kilométert is elhagyva az ember agya teljesen más dimenzióba kapcsol át. Míg a test szinte a végletekig kimerül, érdekes módon ez egy olyan szellemi állapotot idéz elő, melyben ötletek születnek. A legtöbb új ötlet általában ilyenkor születik meg a fejemben.

Az elképzelések aztán lassan formát öltenek, és rengeteg kísérletezés után ismét elkészül egy újabb Harrer édességkompozíció. De milyen is a Harrer édesség valójában? Édes – de nem tömény. Pikáns – de nem extravagáns. Sokszínű és változatos. De mindenképpen nagyon szerethető!