Bejelentkezés   Regisztráció Kosár (0Termék, 0Ft)

Csokoládékóstoló

Legyen gazdagabb egy igazi csokoládékóstoló élményével: A Harrer Chocolat legtitkosabb vágyait is valóra váltja!
Kellemes környezetben tárul fel a csokoládékészítés édesen titkos világa: ehhez nem kell mást tenni, mint bejelentkezni egy csokoládékóstolóra, mely a következőket tartalmazza:
  • egy kis pohár kakaógyümölcsből készült ital
  • kisfilm vetítése a csokoládékészítésről
  • csokoládékóstoló
    • nyers csokoládé
    • étcsokoládé
    • tej - és fehércsokoládé
    • különböző ízesítésű csokoládék
  • csokoládé-szökőkút friss gyümölcsökkel
  • csokoládéital-kóstoló

Kóstoltatási időpontjaink:Hétfőtől-szombatig 10.00 és 14.00 órakor, vasárnap 10.00 óra

Kérjük, időpont egyeztetés miatt az alábbi elérhetőségeken jelentkezzenek:
vagy Tel. +36 99 505 904
Telefonon történő bejelentkezés esetén azonnal tudunk időpontot adni kóstolóhelységünkbe, amennyiben e-mailben szeretne időpontot kérni, úgy azt két munkanapon belül tudjuk visszaigazolni.

Csokoládékóstoló ára 2020. március 15-től:
Felnőttek részére: 3.500 Ft / fő, Gyermekeknek 4-15 éves korig: 3.000 Ft / fő
20 fő feletti csoportos kedvezményünk -10%, illetve egy fő térítésmentesen vehet részt programunkon.

Kóstolja meg finomságainkat!

Hogyan kóstoljunk csokoládét?

Érdekes dolog, hogy a kóstolás során az első benyomást a szemünkkel szerezzük. Koncentráljunk a csokoládé színére, struktúrájára. A jó csokoládé szép fényes, színe a lágy tejeskávészíntől egészen a haragos mély barnáig terjedhet. A csokoládé színárnyalata azt is sugallja, hogy milyen fajta kakaóbabból készült. Tapintása sima, szinte bársonyos. Ezt követően az orrunkhoz emeljük a csokoládét. (Legjobb, ha hagyjuk, hogy kezünk melegétől egy kicsit megolvadjon; így még inkább felszabadulnak értékes illatanyagai.) Lélegezzünk mélyeket, hogy a finom aromák az orrunkon keresztül egészen a lelkünkig eljuthassanak. Ezek az illatok, éppúgy, mint a borok esetében, rendkívül változatosak lehetnek: gyakran gyümölcsös vagy virágos, máskor fűszeres vagy egzotikus jellegűek. Ha már megszagoltuk és megtapintottuk, törjünk ketté egy kockát. Éles, pattanó hangolt kell adnia. És végre elérkeztünk a legkellemesebb részhez: vegyük a szánkba a kettétört kocka csokoládé egyik darabját. Akár még ezt is kettétörhetjük, és kóstolhatunk negyedekkel; nem a mennyiség a fontos! Az első ízbenyomások után vegyünk egy újabb kis darabot a szánkba és próbáljuk megízlelni a csokoládé minden rejtett aromáját. Ezt kétszer, háromszor vagy akár többször is megismételhetjük, egészen addig, amíg úgy érezzük, már teljes mértékben felfedeztük a különböző ízeket. Engedjük, hogy a csokoládé lassan elolvadjon a nyelvünkön, s ezáltal az aromaanyagok fokozatosan az orrunkba is eljuthassanak. Hagyjunk időt az egyes ízek érzékelésére! Figyeljünk az orrunkra: elsőként a legillékonyabb aromák érezhetők, ezek főként olyan virágos vagy gyümölcsös ízek (illatok), melyek a kóstolás során nagyon hamar megjelennek, és legalább ilyen gyorsan el is halványulnak. Ha tovább ízleljük, a karakteresebb ízek is felfedik magukat, mint például a pörkölt mandula, pirított kenyér, vagy a csípős, fűszeres ízek. Majd az egész koronájaként, ha kellő időt szántunk a kóstolásra, mesés utóízek kényeztetik ízlelőbimbóinkat. A csokoládé lecsengése gyakran fás (füstös), pörkölt vagy éppen keserű aromájú.

A csokoládékóstolás egy kivételes pillanat – érzékeink kényeztetése. Ezért törekedjünk arra, hogy a külvilágot szinte kizárva, a lehető legnyugodtabb környezetet teremtsük meg, hogy teljes mértékben át tudjuk engedni magunkat ennek a fenséges édességnek!