Bejelentkezés   Regisztráció Kosár (0Termék, 0Ft)

Afrika

A kakaóbab jellegzetes íze nagymértékben függ attól, hogy melyik országból származik. Éppúgy, mint például a borszőlő esetében, a jellegzetes ízvilágot meghatározza a talaj típusa, a termesztés módja és feltételei, illetve az adott növény fajtája is. A kakaótermesztés nem egyszerű feladat. A növény csak forró, de ugyanakkor csapadékos éghajlaton él meg, kizárólag az egyenlítő 20. szélességi körén belül. Bár a forróság elengedhetetlen a jó terméshez, mégis óvni kell a direkt napsütéstől: a növény leginkább árnyékos helyeken, magasabb fák alatt érzi jól magát.

A különböző területek felfedezéséhez kattintson a kiválasztott kontinensre!

Madagaszkár

Talán sokaknak újdonság, de a kakaó nem őshonos növény Afrikában. A telepesek hozták el erre a kontinensre, hogy hatalmas ültetvényeiken termesszék.

Ízvilág: könnyed, mandarinra emlékeztető citrusos ízek, élénk savassággal

Tanzánia

Ghána

Az ország „nemzeti kincse” az itt termő különlegesen finom kakaó, melyet a Karib szigetekről telepítettek az országba az1880-as évek környékén. Minősége annyira kiváló, hogy más kakaótermelő országok tulajdonképpen sztenderdként tekintik.

Ízvilág: mély, klasszikus kakaó íz, mely keverékekben nagyon jól ellensúlyozza a kicsit szélsőségesebb ízű fajtákat

Elefántcsontpart

Éves 1.4 millió tonnás termelésével a világ legnagyobb kakaótermelő országa. Stabil, megbízható minősége és változatlan íze miatt tömegtermelésben ez az egyik legkedveltebb fajta. A hatalmas termelés ellenére a kakaófa nem őshonos növény ezen a területen: az 1900-as években francia telepesek honosították meg itt, hogy aztán jelentős pénzösszegekért exportra értékesítsék a termést.

Ízvilág: mély, klasszikus kakaó íz, mely keverékekben nagyon jól ellensúlyozza a kicsit szélsőségesebb ízű fajtákat

Nigéria

Kamerun

São Tomé és Príncipe

Afrika nyugati partjainál, az Egyenlítő mentén található parányi szigetország. Az első kakaófa-csemetéket portugál telepesek telepítették ide a 19. század elején, majd később Afrika nyugati területein is meghonosították. Az innen származó kakaó gazdagon csokoládés ízű, melyben a pörkölt kávé enyhe aromáját is felfedezhetjük.

Ízvilág: kiegyensúlyozott, klasszikus kakaó íz